Tabăra de vară 2016

Viața parohiei August 29, 2016

În perioada 1-15 august 2016 a avut loc a doua ediție a Taberei de Vară din Parohia Coștiugeni.

Astfel, copiii s-au întâlnit la Sfânta Biserică și, după rugăciunea de bun început, sprijiniți și îndrumați de părintele paroh, Teodor Cenușă, au realizat o serie de icoane ale Sfinților Români (Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Sf. Onufrie de la Vorona, Sf. Teodora de la Sihla, Sf. Filofteia de la Curtea de Argeș, Sf. Daniil Sihastrul, Sf. Ștefan cel Mare). Pe lângă pictură, copii au fost angrenați în activități sanitare, ecologice („Satul meu - un sat mai curat”) și de actualizare a cunoștințelor de limbă și literatură română (activitate inițiată de doamna preoteasă, Iustina Irimia-Cenușă).

Activitățile din cadrul taberei au fost completate în Tabăra ATOR Albești - „Alegerile ne fac ceea ce suntem”, care s-a desfășurat între 7-9 august la Albești, acolo unde tinerii participanți au învățat prin ateliere, sesiuni de lucru, conferințe, activități variate, cât de importante sunt alegerile pe care le facem clipă de clipă. 

Cu sprijinul financiar al unui om cu drag de biserică și de copii, am reușit să-i premiem pe cei mai silitori „mici iconari” și dorim să-i mulțumim Silviei Chioșea pentru zâmbetul adus în sufletul copiilor.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate și ne dorim ca această tradiție să continue an de an, iar participanții să fie din ce în ce mai numeroși și mai implicați!